OVER EXAMEDIA

ExaMedia is opgericht in 1999 en heeft zich altijd met name gericht op IT journalistiek. In de beginjaren waren er diverse nevenactiviteiten zoals webdevelopment, informaticatrainingen en Public Relations, die momenteel nog slechts een klein deel van de activiteiten vormen. Naast journalistieke diensten en fotografie voor externe opdrachtgevers houdt ExaMedia zich nog steeds bezig met het onderhouden van een aantal internetsites, zie de kop websites. In 2011 is ExaMedia Holding B.V. opgericht.

In de pers

De websites van ExaMedia zijn zelf ook met enige regelmaat in het nieuws geweest. Zo stond ColumnX.nl eens in de Panorama en online op Smallzine, Emerce en de Digitale Revolutie. Een onderzoek naar internetverslaving in 2000 heeft de Telegraaf, Spits en Automatiseringsgids gehaald en nieuws- en artikelensite ComputerX.nl (vroeger: CPU site) heeft meermalen geschitterd in De Zaak, PCM, PC-Active, Webwereld, Nu.nl, Tweakers.net, Dagelinks, de Automatiseringsgids en TROS Radio Online. FotoVideo.nu is aan het woord geweest bij BNR radio, radio 1, radio 1 en Kassa. Overige media ervaring: gastoptredens bij o.a. NOS Journaal, RTL Editie NL, Vara Kassa, Vara Consumenten TV en TROS Radar. Voor een recent overzicht, klik hier.

Tijdslijn

1999 – oprichting Examedia

1999 –  start Computer X (online magazine)

2001 – start Column X

2008 – start PC naar Mac

2011 – start FotoVideo.nu

2014 – start Visie op IT

Over Jeroen Horlings

Jeroen Horlings (1974) is oprichter en eigenaar van ExaMedia. Hij begon zijn werkcarriere in 1996 als docent informatica en coördinator van een halfjaarlijkse computercursus (bijscholingstraject). Toen al ruim een jaar online, startte hij met een aantal Engelstalige websites. In 1999 zette hij z’n kennis en ervaring om in artikelen voor diverse computerbladen. In datzelfde jaar werd ExaMedia opgericht.  Na enkele jaren loondienst bij een tijdschriftenuitgeverij en een zakelijk TV programma wordt er sinds eind 2004 fulltime gewerkt aan Examedia.

Nevenactiviteiten

  • Werkzaam voor diverse opdrachtgevers (IDG, Reshift, SDU, Pearson, HCC, etc.)
  • Co-host bij BNR
  • IT Journalistiek
  • Fotografie
  • Presentaties en workshops
  • Copywriting/ghostwriting

View Jeroen Horlings's profile on LinkedIn

Persoonlijke site

Voor meer informatie, zie de persoonlijke site: www.jeroenhorlings.nl

Schermafbeelding 2014-02-07 om 23.09.28